Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
michał lars Onty_Ja_Gabriel_3. (1320 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
kryss napisał:...co do zlapanych,to dowodca w wojsku wlepiajac mi 14 dni ancla powiedzial z usmiechem-"durny chujku moj,kare dostajesz nie za to ze przeskrobales,ale za to ze dales sie na tym zlapac".
Że się tak wtrącę ...
Tak...!!!
Norwedzy są też przemytnikami i to na większą skalę , jednak Oni są u siebie ...I przede wszystkim robią to z głową ... A nie bezmyślnie... i na ŻYWIOŁ ...
Uda się to dobrze Nie uda ...też nie jest źle ...
U mnie w pracy na temat przemytu nie rozmawia się , bo to swoiste Tabu .
Niemniej ,Komentarze na temat zachłanności i głupoty , podstawionego kierowcy , który będzie siedział ...a BOSS będzie się ŚMIAŁ , są jak najbardziej omawiane ku przestrodze .
---
Co do samego alkoholu jako takiego ... to 99% TEJ LURY przeznaczana jest tylko dla naszych i pozostałych emigrantów .
Nawet Ja , przestałem wozić już Naszą wódkę , bo śmierdzi i później ...głowa boli jak cholera ...
Rdzenny Norg , pije dużo i mocną wódkę 60% produkowaną na własne potrzeby .
Owszem wożą alkohol ze Szwecji i nie tylko , jednak są to Koniaki ... i inne ...Łyskacze ... takie które tam można kupić tanio ...bo w rodzimym winmonopolet... cena waha się średnio... powyżej 1000Nok ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Marek A.
(seno)
Nowicjusz
Sluchajcie...Ni ma co sie klocic...
Rozumiem Was ktorzy sie irytujecie na moj wpis jak i Was ktorzy,swiadomie czy nie, sympatyzujecie z moim osadem. Kazdy ma swoje racje.
Nawiasem mowiac nie kupuje przemycanych towarow. Jak kupie 2 piwa po 27 koron w Kiwi to i zdrowszy jestem bo jasna sprawa ze w Polsce kupilbym 3 i potem musial leczyc kaca. Ale nie o tym chcialem...
Chcialem...po prostu dac spokoj i nie dolewac oliwy bo tu strasznie iskrzy,ale...
Przed paroma minutami zadzwonil pan Knut do moich drzwi. Knut przyszedl z walizka na ktorej bylo logo Securitas Direct i chcial mi sprzedac alarm do domu. I jak pan Knut chcial mnie przekonac?
Powiedzial ze wlaman jest coraz wiecej i ze dobrze sie zabezpieczyc zeby jakis Polak lub Litwin nie nawiedzil mnie w wiadomym celu.
Pan Knut troche spuscil z tonu gdy mu powiedzialem ze tez jestem Polakiem. Byl conajmniej zbity z tropu bo moj norweski jest mocno "szwedzki". Az mi sie go zal zrobilo
Ale niestety rozumien Knuta jak sami rozumiecie...On sam wlasciwie nie mial nic przeciwko naszej nacji jak sie zaraz okazalo. Jak z rekawa zaczal sypac przykladami polakow uczciwie pracujacych ktorym norweskie panstwo duzo przeciez zawdziecza.
Reasumujac: ja tez chetnie bym poczytal o "naszych" ktorzy slawia polskosc swoim zachowaniem ale czytam (i slysze) tylko o tych drugich-i to w dodatku o trzech w jednej krotkiej wzmiance...
Pozdrowienia dla forumowiczow czytajacych ten watek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Perez
Jezeli kupujesz nie w norwegii to nie dajesz zarobic norweskim firmom i norweskiem rzadowi, to samo jak gdy przemycasz. Roznica tylko tak, ze przy przemycie lamiesz prawo. Niemniej dla gospodarki norweskiej to w zasadzie to samo, no moze nie dla rzadu poniewaz akcyza na alkochol jest olbrzymia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Bo ludzie tak sa nauczeni, ze zly news jest jednak ciekawszy
Co do Pana Knuta to nie ma co go usprawiedliwiac to zwykly pajac byl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Mimo, ze akcyza jest to nadal oplaca sie legalnie importowac alkohol. Po zaplaceniu cla, oplacy utylizacyjnej, oplaty za objetosc oraz zawartosc alkoholu to wraz wychodzi taniej niz kupic w sklepie. No i mozna przywiezc to czego nie ma w norweskim sklepie. W Monopolet mozna zamowic wszystko. Oni juz dolicza wszystkie te oplaty i marze. Wtedy wesprzesz handel regionalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Dziekuje postoje
Na moje szczescie pije okazjonalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Ja tez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
a ja czesciej ale malo,glowka nie boli,wystarcza mi limit na wwoz,i zapasik zawsze jest.bez przemytu i przeplacania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
fajnie sie tego czyta)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
i dobrze,nie jestesmy w niczym gorsi od gospodarzy tego kraju,o czyms musza bazgrac w tych swoich szmatlawcach a o czym przeciez nie o norwegu alkocholiku,lepiej sie sprzedaje polak pijak przemytnik ot i wszystko w temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok